fbpx

Politica de Retur

Considerăm satisfacția clienților drept una dintre principalele noastre priorități pentru produsele pe care le oferim, de aceea rămânem cu dvs. și după vânzare.

Dacă, din diverse motive, considerați că alegerea dvs. nu vă satisface 100% sau dacă v-ați schimbat pur și simplu părerea, HOT AUTO SRL vă oferă o perioadă de 15 de zile calendaristice din momentul achiziției pentru a solicita înlocuirea produsului sau schimbul cu un alt produs.

Mai mult, menținem aceeași perioadă de returnare de 15 de zile atât pentru produsele livrate prin partenerii noștri, prin curier sau prin poștă, cât și dacă achiziția a fost făcută direct de la sediul nostru!
În plus, acceptăm și returnarea produselor achiziționate de către clienții noștri persoane juridice, în aceleași condiții ca în cazul persoanelor fizice!

În cazul primirii nedorite a unui produs incomplet sau neconform, este necesar să ne anunțați în 24 de ore de la primirea comenzii.

Produsele pot fi returnate completând formularul de retur și respectând condițiile de returnare.

Dreptul de returnare de 15 de zile nu afectează în niciun fel drepturile legale de returnare în 14 zile, în cazul comerțului la distanță, prevăzut în OUG 34/2014. Legea care reglementează dreptul de retur poate fi găsită aici .

Pentru a vă exercita dreptul de retur, este necesar să completați formularul de retur. Costurile returnării produsului vor fi suportate integral de către Client. Dorim să fiți bine informați despre politica noastră de returnare și, prin urmare, vă rugăm să citiți cu atenție pașii menționați mai jos, necesari pentru returnarea unui produs.

Condiții generale de returnare a produselor vândute de HOT AUTO SRL:

1. Produsul trebuie să fie în stare nouă, fără zgârieturi, cioburi, lovituri, fără defecte cauzate de un șoc extern și fără uzură.

2. Produsul trebuie returnat chiar și fără ambalajul original, dar nedeteriorat, împreună cu toate accesoriile primite și altele, certificatul de garanție, o copie a facturii și o copie a chitanței care dovedește plata produsului.

3. Vă rugăm să nu eliminați etichetele și să nu aplicați diferite schițe sau etichete pe produs, altele decât cele originale.

4. Cele menționate mai sus trebuie să fie ambalate corespunzător într-o altă cutie pentru a le proteja în timpul transportului.

5. Dacă produsele au fost achiziționate sub formă de pachete speciale sau care beneficiază de alte produse cadou sau produse promoționale, acestea nu pot fi returnate individual, ci sub forma unui pachet sau împreună cu produsul cadou, în condițiile descrise mai sus.

6. Dacă achiziția a fost făcută în urma unei campanii promoționale, returnarea valorii produselor se va face în funcție de valoarea facturată.

7. Nu se vor returna produsele care sunt realizate pe comanda la cererea clientului si se supun Ord. 130/2000. Cap. 2, Art. 10: ”Consumatorul nu poate denunta unilateral urmatoarele tipuri de contracte, cu exceptia cazurilor in care partile au convenit altfel: contracte de furnizare a unor produse executate dupa specificatiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate, precum si acelora care, prin natura lor nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid.”

Produsele care sunt realizate corect, conform specificatiilor clientului (transmise in comanda si confirmate ulterior impreuna cu un consilier de vanzari) nu pot fi returnate.

Conform OUG 34/2014 art. 16 lit c) – “Sunt exceptate de la dreptul de retragere prevazut la art. 9-15 in ceea ce priveste contractele la distanta si contractele in afara spatiilor comerciale urmatoarele:.. c) furnizarea de produse confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar”

Nerespectarea acestor condiții poate duce la respingerea cererii de returnare. Decizia va fi comunicată Clientului pe baza unei constatări estetice și tehnice a produsului returnat.

Observații: </ strong>
Returnarea valorii produselor se face prin transfer bancar, în urma căruia vă rugăm să completați banca unde ați deschis contul și contul IBAN în momentul înregistrării cererii. Nu vor exista taxe suplimentare pentru returnarea valorii produselor.
Produsele achiziționate și ridicate direct de la sediul nostru nu sunt considerate a fi achiziționate la distanță și nu sunt supuse ordonanței OUG 34/2014.

Cum returnez un produs?

Dacă doriți să returnați un produs, este necesar să urmați pașii următori:
1. Contact HOT AUTO SRL la: return@hotauto.online sau telefon: +40737555556
2. Așteaptă aprobarea cererii de către un consilier de clienți HOT AUTO SRL.
3. Împachetați produsul chiar și fără ambalajul original al producătorului într-o altă cutie, așa cum este descris în Condițiile generale de returnare pentru produsele vândute de HOT AUTO SRL.
4. Menționați numărul cererii de returnare din caseta exterioară.
5. Puteți livra personal produsul la sediul HOT AUTO SRL sau îl puteți trimite prin curier la următoarea adresă: HOT AUTO SRL, Bulevardul Pipera nr. 2, Voluntari 077190, România.
6. Taxele de expediere vor fi suportate integral de către client.
7. HOT AUTO SRL nu poate fi făcut responsabil pentru dauna sau pierderea coletului.

Dacă alegeți returnarea valorii produsului, conform legii, suma se restituie în 14 zile, dar încercăm să vă trimitem banii cât mai curând posibil de la primirea produsului. Ne puteți ajuta să faceți plata mai rapid, dacă la momentul înregistrării cererii de returnare completați contul bancar, codul numeric personal sau codul de identificare al companiei. Pentru comenzile plătite printr-un cont bancar, returnarea valorii produsului este posibilă numai în același cont din care s-a efectuat plata.
Dacă doriți informații suplimentare cu privire la returnarea produselor, vă stăm la dispoziție la numărul de telefon +40737555556 în orele de lucru sau puteți scrie la: return@hotauto.online
Mulțumim!

Condiții specifice care se aplică anumitor produse:

Becuri și siguranțe auto

Becurile și siguranțele auto pot fi returnate numai dacă sunt sigilate.

Accesorii interioare – Huse pentru scaune și covorașe

Pot fi returnate dacă nu există semne de utilizare și dacă nu sunt deteriorate, împreună cu alte elemente de identificare atașate, o copie a facturii și o copie a chitanței care dovedește plata produsului.

Electric și electronic – SHUTTBOX și alte accesorii electrice diverse

Poate fi returnat dacă nu există urme de utilizare și dacă nu sunt deteriorate, împreună cu celelalte elemente de identificare atașate, o copie a facturii și o copie după primirea care dovedesc plata produsului.